Veganski gyros - prvič in nikoli več.
OK, od enega obroka ne bomo preč. Morda imajo drugi prav in je res slasten. Sem se potrudila, dodala nam ljube dodatke itd., ampak enostavno to ni hrana za nas. Preveč umetna, preveč začinjena in glede na količino, predraga. Mi zares uživamo v vsakem grižljaju in polnem okusu domače hrane. Zato tudi redko jemo zunaj. Kamorkoli se odpravimo, s sabo vozimo posodo, pribor, desko, nož in našo zelenjavo ter sadje. Verjetno bi bilo manj dela, če bi kupili stvari na licu mesta - no, saj občasno dokupimo tudi kaj trgovinske hrane, še raje na tržnici, a nam je "nesti vse s sabo" postalo že rutina. Namerno gremo kupit le sestavine k domačinom, če so znane po kvaliteti. Kot npr. olivno olje, ko smo na morju. Ali mi je žal, da sem kupila gyros? Ne. Radi poskusimo nove okuse in smo odprti za alternative na vseh področjih. Morda smo še toliko bolj hvaležni, ker imamo na voljo veliko sadja in zelenjave. Četudi vmes iz trgovine, še vedno jo pripravimo brez E-jev, pretirane uporabe soli, sladkorja ... in ima okus po hrani iz narave. Za pripravo zdrave hrane se nikoli ne porabi veliko časa. V tem tudi uživamo, saj jo pogosto pripravimo skupaj. Še posebej Picasso zelo uživa pri kuhanju. Fleki pa rada prevzame okraševanje in pripravo krožnikov. Vse skupaj zaokrožimo z dodajanjem ljubezni v hrano ter prijetnim vzdušjem pri mizi, ki se včasih, moram priznati, spremeni v pravi teater. Ker smo kulturniki po duši, uživamo tudi v tem hehe. Z Mamblijem sva se že celo navadila, da med občasnim teatrom piščancev jeva dalje, kot da se okrog naju ne dogaja nič. Mi smo ena super nora družina in tako bo tudi še nekaj časa ostalo :).
Ni komentarjev:
Objavite komentar